Andrea McCabe

“The curious paradox is that when I accept myself just as I am, then I can change.” 
Carl R. Rogers

Wie ben ik?

Als kind ben ik in 6 verschillende landen opgegroeid en heb jong moeten leren om me aan nieuwe omgevingen en mensen te verbinden en dan weer afscheid van ze te nemen. Deze ervaringen van verbinden en loslaten, van erbij horen en op mezelf zijn, hebben veel invloed op mijn leven gehad. Ik blijf het bijzonder vinden hoe thema’s van vroeger een betekenisvolle impact hebben op het leven nu.

In 1993 kwam ik als Britse in Nederland wonen en Amsterdam is een belangrijke woonplek voor mij geworden. Het was een groot avontuur om mijn leven hier als buitenlander op te bouwen. Ik heb de eerste 10 jaar gewerkt in de bedrijfswereld.

In 2002 ben ik in aanraking gekomen met Gestalt en sindsdien is mijn leven veel veranderd. Door Gestalt leerde ik in contact komen met mijn wereld van binnen in – ik heb dit proces vooral als magisch ervaren – om mezelf werkelijk te leren kennen. Ik gunde iedereen die zichzelf beter of dieper wilde leren kennen ook dit proces. En zo begon mijn nieuwe pad.

Van opleiding tot praktijk

In 2006 heb ik mijn praktijk voor Gestalttherapie opgericht, eerst voor individuele therapie en in 2009 ook voor relatietherapie. Naast mijn praktijk, werk ik met en voor organisaties als procesbegeleider en coach op gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling. (zie: beneaththesurface). In deze rol heb ik de laatste 4 jaar een aantal leergangen en teamtrajecten ontwikkeld en begeleid op gebied van (persoonlijke) leiderschap voor managers in de gehandicaptenzorg.

Wat mij vooral boeit in mijn werk, is hoe mensen de verbinding maken met zowel zichzelf als de ander. Als Gestaltherapeut heb ik hier aandacht voor, en de relatie tussen mij en de client staat hierin centraal. De weg van autonomie én verbinding vind ik een boeiend en leerzaam proces in mijn eigen leven, en ik zie het ook terug in elke client en koppel die ik ontmoet in mijn praktijk.

Ik ben opgeleid als Gestaltpsychotherapeut aan de Middlesex University te Londen in samenwerking met de Nederlandse Stichting Gestalt in Amsterdam. Ik volgde aanvullende opleidingen in de psychodiagnostiek (DSM), ontwikkelingspsychologie en Medische Basis Kennis.
In 2013/14 volgde ik een leergang relatietherapie onder meer gebaseerd op EFT: Emotion(ally) Focussed Therapy (Sue Johnson) en Differentiation in relaties (David Schnarch) bij de School voor Relatietherapie van Jan Lens en May Michielsen. In de afgelopen 2 jaar heb ik verschillende workshops en masterclasses gevolgd op het gebied van seks en intimiteit, veiligheid en vertrouwen in relaties en ontrouw. Ik blijf me verdiepen en bijscholen in mijn vak.