Individuele therapie

“You can’t stay in your corner of the forest waiting for others to come to you. You have to go to them sometimes.”
(Winnie the Pooh)

Wanneer individuele therapie?

Soms loop je vast in het leven. Je blijft in cirkels draaien en komt geen stap verder. Of je worstelt met een moeilijke situatie of periode waar je alleen niet uitkomt. Je denkt dat je je eigen problemen alleen moet oplossen en ervaart dat de drempel om met iemand anders te gaan praten hoog is. Wellicht merk je terugkerende patronen die de kwaliteit van je leven belemmeren. Vaak kan het je helpen om professionele begeleiding te zoeken, iemand die samen met jou een frisse blik op jouw situatie werpt.

“De sessies met Andrea hebben mij vernieuwende inzichten over mijzelf gegeven. Hierdoor kon ik na een heftige periode een nieuw begin maken. Mijn zelfbewustzijn is op een positieve manier versterkt. Het effect hiervan is dat ik bewustere keuzes leer maken en mijzelf meer ruimte kan geven. Het bijzondere aan de sessies met Andrea is dat zij precies hetgeen dat op dát moment nodig is eruit weet te filteren. Daarmee eindigt bijna elke sessie voor mij met een gevoel van meer rust, ruimte en balans in mijzelf”.

Ik bied hulp en ondersteuning bij onder anderen:

 • Vastzitten, uitstel gedrag, je komt niet in actie
 • Moeite met keuzes maken, je twijfelt veel over wat je wilt
 • Gebrek aan zelf-vertrouwen en zelf-waarde.
 • Onverklaarbare lichamelijke klachten
 • Gebrek aan verbinding en/of diepgang in je relaties met anderen
 • Je wilt dichterbij je gevoelens leren komen en blijven
 • Burnout in werk of privéleven
 • Disbalans tussen werk en privé
 • Je mist seksualiteit en intimiteit
 • Omgaan met conflicten
 • Eenzaamheid
 • Schaamte, verlegenheid

Hoe gaan we te werk?

We beginnen met een intakegesprek. Dit gesprek is bedoeld om contact met elkaar te maken, de hulpvraag te verkennen, en een eerste indruk te krijgen van elkaar. Als cliënt bepaal je of je met mij in zee wil gaan, als therapeut kijk ik of Gestalttherapie een geschikte aanpak is voor jouw situatie. Dit gesprek duurt 60 minuten.

Gedurende het therapieproces word je je bewust(er) van fysieke sensaties, gedachten, je stemming en je emoties: je zal steeds meer contact krijgen met nieuwe kanten, kwaliteiten en lagen in jezelf.

“Andrea heeft mij erg geholpen om over mijn burn-out heen te komen, en daarna om dichter bij mijn gevoelens te komen en blijven. In gesprekken met haar stelt ze de juiste vragen en komt ze snel tot wat er echt belangrijk is. Ze helpt bij de bewustwording over mijn eigen, aangeleerde gedrag en geeft me handvaten om ook buiten de sessies met haar grip te krijgen op lastige situaties. Andrea heeft mij geholpen om mezelf terug te vinden, en mezelf steeds beter te leren kennen. Ze is bovendien een fijn en warm mens”. (Anouk)

Hoe vaak?

Hoe lang de therapie duurt is op voorhand moeilijk te bepalen. Het verschilt van persoon tot persoon en hangt ook af van de aard van je hulpvraag. We starten met vijf gesprekken die minimaal om de week plaatsvinden. Daarna kijken we terug of de therapie aan de verwachtingen voldoet en hoe we verder gaan.

Kosten

€ 110,- voor 60 minuten (incl. BTW).

Je betaalt rechtstreeks aan mij aan het eind van ieder consult. Je ontvangt maandelijks van mij een factuur.

Afzeggingen binnen 48 uur worden in rekening gebracht.

“Behoorlijk uitgeblust en met weinig hoop kwam ik bij Andrea terecht. Samen met haar reis ik naar gebieden van mezelf die ik liever vermeed, waar ik bang voor was, of waarvan ik zelfs dacht dat ze niet bestonden of voor mij niet waren weggelegd.
Bij Andrea ondervind ik dat oordeelloos gewaar-zijn en nieuwsgierigheid ook opties zijn om naar mezelf te kijken. Ze vertelt me niet hoe het zit, maar laat het me ervaren. Soms is dat ontluisterend, pijnlijk en verdrietig. Maar ook dan nodigt ze me uit om nieuwsgierig te blijven en zonder oordeel te voelen wat er is, wat er niet is, wat ik mis, waar ik naar verlang.
Ik ben nu ruim 20 keer een uur met Andrea geweest en ik ben aan het helen. Dat voel ik diep en oprecht, in hart en ziel. Andrea is een therapeut waar je je met een gerust hart aan kunt toevertrouwen. En ze heeft ook nog gevoel voor humor. Wat wil je nog meer? (D)